Tuinverlichting sfeervol en belangrijk voor de veiligheid

Tuinverlichting sfeervol en belangrijk voor de veiligheid

Tips voor een veiligere tuin middels verlichting

Tuinverlichting sfeervol en belangrijk voor de veiligheid. Tuinverlichting is een manier om de veiligheid rondom huis te vergroten en daarnaast natuurlijk heel belangrijk om sfeer en uitstraling te geven aan je huis. Een verlicht huis is voor bezoekers plezierig en veilig en geeft een welkom gevoel. Verlichting is een beleving, zo ook tuinverlichting.

Functioneel licht

Waarom in huis wel tijd en geld investeren en de buitenkant vergeten. Een mooi en goed verlicht huis geeft zoveel meer uitstraling. Tuinverlichting heeft meestal twee functies. Je wilt sfeer creëren in je tuin en daarnaast heb je ook functioneel licht nodig. Bijvoorbeeld een lamp bij de buitendeur die aanspringt als je er langs loopt of een mooie lamp die je terras verlicht als je in de zomer wat langer buiten wilt zitten. Kortom er zijn redenen genoeg te bedenken om daar eens voor te gaan zitten en over na te denken.

Tuinlamp
Tuinverlichting voordeurlamp

Lichtplan

Loop om je huis heen en bedenk waar je verlichting zou willen hebben. Schrijf dit op en maak een lichtplan. Bedenk daarna of je een wandlamp, muurlamp, voordeurlamp, lantaarnpaal, schuttinglamp, uplight, downlight, vloerlamp, met sensor of zonder wilt hebben. Doe inspiratie op bij ander huizen en ga kijken wat je mooi vindt en bij je huis past. De keuze is reuze en energiezuinig en duurzaam is tegenwoordig ook erg belangrijk.

Sfeerverlichting

Gezellig met familie en vrienden onder de sfeervol verlichte overkapping of veranda zitten dat wil toch iedereen. Heerlijke zomeravonden die eindigen in een sfeervolle verlichte tuin maar ook in winter kun je prima buiten zijn bij de tuinhaard in je tuinkamer. Je zult zien dat je veel meer gebruik gaat maken van je buiten gebeuren als je verlichting op orde is.

Dus doe inspiratie voor je tuinverlichting op en maak het voor elkaar. Waarom wachten als je gelijk kunt gaan genieten. Kijk op de website en kies iets uit wat bij je past en staat het er niet op dan vraag gerust dan kijken we wat er mogelijk is.