Algemene Voorwaarden

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen met betrekking tot kopen bij VariTrad – Buitengewoon Buitenleven.

Registreren
Indien u voor het eerst op de site van VariTrad.NL bent, dan raden wij u aan om u te registreren. Vervolgens bij de eerste keer aanmelden en/of plaatsen van een bestelling ontvangt u een bevestigingsmail met uw toegekende wachtwoord en gebruikersnaam. Registreren is geheel vrijblijvend en biedt veel voordelen. Als u geregistreerd bent en de eerstvolgende keer een aankoop wilt doen, hoeft u alleen maar in te loggen met het door u opgegeven wachtwoord en de gebruikersnaamOm uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk en zonder afleiding te laten verlopen maken wij geen gebruik van reclame en adverteerders op onze website.

Privacy & Veiligheid
VariTrad gebruikt uw persoonlijke gegevens om een goede en persoonlijke service te kunnen bieden en de bestelling optimaal te kunnen afronden. Uw gegevens worden nimmer doorgegeven aan derden.
Kijk voor meer informatie over ons privacybeleid bij Privacy en Cookies AVG.

Levertijd
VariTrad.NL hanteert standaard een leveringstermijn van 1 dag. Vandaag voor 16:00 uur besteld en betaald, in principe de volgende dag in huis.
Voor levering naar het buitenland geldt een langere levertijd. Voor artikelen die niet op voorraad zijn geldt hetzelfde. U wordt op de hoogte gebracht wanneer u het artikel kunt verwachten.

Prijzen
Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW  tenzij anders vermeld.

Verzending
Verzendkosten worden direct mee berekent als u een bestelling plaatst * .
Mocht het om grotere aantallen gaan (vanaf 20 artikelen), is het verstandig even contact op te nemen met onze helpdesk, zodat er waar mogelijk een aangepast verzendtarief kan worden berekend.

* LET OP!!
Verzendkosten die op onze website berekend zijn, zijn gebaseerd op verzending binnen Nederland, België en Duitsland maar excl. de waddeneilanden en andere Europese landen.
Voor de exacte verzendkosten naar de waddeneilanden en andere Europese landen neemt u telefonisch of via het contactformulier contact met ons op, wij berekenen dan de verzendkosten naar het door u aangegeven adres op de waddeneilanden en andere landen dan België en Duitsland.

Retourneren
Als u het bestelde artikel na ontvangst niet wilt behouden, heeft u het recht het artikel binnen 14 dagen na levering te retourneren. Deze retour kosten komen voor uw eigen rekening.
Retourzendingen worden alleen geaccepteerd mits het artikel onbeschadigd en ongebruikt is; de originele verpakking en de evt. plastic verzegeling onbeschadigd zijn.

Dit geldt ook voor incorrecte levering[en] en/ of beschadigde artikel[en].

U beoordeelt het artikel zoals men dat in een winkel doet: bekijken en absoluut niet gebruiken.

TIP: U wilt uiteraard het artikel bekijken zonder de doos te beschadigen. Een beschadigde doos kunnen wij niet retour nemen. Maak de doos altijd open met een scherp mes via de plaknaad. Is het artikel niet wat u verwacht of beschadigd plak de doos dan weer op dezelfde manier dicht en retourneer hem.

Artikel [en] pas retour sturen na een voorafgaande mail met vermelding van uw ordernummer t.n.v info@varitrad.nl geef hierbij aan of u het artikel terug wilt sturen of omruilen.
Terugzending van de zaken dient te geschieden in de originele onbeschadigde verpakking (incl. accessoires en bijbehorende documentatie) en in nieuwstaat verkerend.
Indien de zaken bij de afnemer zijn gebruikt, bezwaard of op enige wijze beschadigd zijn geraakt, vervalt het recht op ontbinding. Met inachtneming van hetgeen is bepaald in de vorige zin, draagt VariTrad er zorg voor dat binnen 30 dagen na goede ontvangst van de retourzending, het volledige aankoopbedrag incl. verzendkosten aan de afnemer wordt terugbetaald.
Het terugzenden van de geleverde zaken komt geheel voor rekening en risico van de afnemer.

Betaling
U kunt kiezen voor alle mogelijke betaalopties zoals deze zijn weergegeven op de website.
Klik na afronding van de bestelling op de link met de door u gewenste betaaloptie. Zodra de betaling is ontvangen, worden de bestelde artikelen “als boven vermeld” aan u  verzonden.  Uw betaling wordt uitgevoerd via een beveiligde en gecodeerde verbinding. Alle gegevens worden na de transactie automatisch verwijderd.

 

Produktinformatie:

Metalen tuinmeubelen en metalen accessoires voor in de tuin:

De metalen meubelen zijn vervaardigd uit  een goede kwaliteit metaal.
De oppervlakte is meestal voorzien van een heet gesmolten poedercoatings.
Deze coating is (waar niet beschadigd ) weerbestendig.
Het biedt zo goed mogelijk bescherming tegen corrosie en beschadigingen door gebruik en elementen van buitenaf.
Stalen meubelen worden meestal geassembleerd uit buis of koker en voorzien van een beschermende laklaag.  Nadeel van metalen meubelen is dat onder invloed van o.a. de elementen en het gebruik het toch hier en daar wat kan gaan roesten, ook door kleine beschadigingen maar ook van binnenuit door bijv. condens vorming. Ook door normaal gebruik (beweging) kunnen er kleine haarscheurtjes in de coating ontstaan waardoor vocht kans krijgt om tot aan het metaal  door te dringen. Op deze plekjes kunnen zich roestplekjes gaan ontwikkelen.

Onderhoud van metalen meubelen;
Maak het meubel schoon en controleer op kleine beginnende roestplekjes.
Deze plekjes ontdoen van roest door middel van staalborstel, schuurspons, of schuurpapier en behandelen met een roestwerend middel welke verkrijgbaar is bij de meeste bouwmarkten.
Volg voor afwerking de gebruiksaanwijzingen op  het etiket van dit middel.
Wanneer dit is gedroogd kunt u deze plekjes weer voorzien van een passend  laklaagje.

Houten tuinmeubelen:

Een tuinmeubel van (hard)hout is een natuurproduct dat uniek is van structuur en kleur. Wisselende weersomstandigheden kunnen van invloed zijn waardoor hout kan gaan krimpen of uitzetten. Met als mogelijk gevolg; onregelmatigheden en scheurtjes. Voor onderhoud van uw tuinmeubel raadpleeg de instructie van de leverancier die aan het meubel bevestigd is of download de onderhoudsinstructie die op de pagina van het meubel staat.

Algemene Leveringsvoorwaarden:

Op alle bestellingen die geplaatst worden zijn de bovengenoemde leveringsvoorwaarden van toepassing.

Wanneer u bij VariTrad.NL een bestelling plaatst geeft u tevens aan dat u de Algemene voorwaarden heeft gelezen en daarmee akkoord gaat.

Deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.
Echter, VariTrad.NL is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van druk-, zet-, prijs-, en programmeerfouten.

Alle afbeeldingen op de website www.varitrad.nl zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gebruikt door derden.

VariTrad.NL rekent op uw begrip.