Super kwaliteit tuinbank van hardhout.

Tuinbank hardhout hoogwaardig en duurzaam.

 

-13%
Oorspronkelijke prijs was: € 225.00.Huidige prijs is: € 195.00.
-25%
Oorspronkelijke prijs was: € 199.00.Huidige prijs is: € 149.00.
-7%
Oorspronkelijke prijs was: € 269.00.Huidige prijs is: € 249.00.
-21%
Oorspronkelijke prijs was: € 329.00.Huidige prijs is: € 260.00.
-16%
Oorspronkelijke prijs was: € 385.00.Huidige prijs is: € 325.00.
-20%
Oorspronkelijke prijs was: € 620.00.Huidige prijs is: € 499.00.
-13%
Oorspronkelijke prijs was: € 155.00.Huidige prijs is: € 135.00.

Tuinbank van hardhout

Een tuinbank van hardhout is niet meer weg te denken als je een tuin hebt. Kies voor duurzame materialen als je lang plezier wilt hebben van je tuinbank. Bij VariTrad hebben we uitsluitend houten tuinbanken van hardhout met FSC-keurmerk. Uiteraard staat in de beschrijving van alle tuinbanken van welk materiaal ze gemaakt zijn.

Wil je een hardhouten tuinbank kopen dan heb je verschillende mogelijkheden qua houtsoort en kleur maar ook qua afmeting. Ook zijn er combinaties van een hardhouten tuinbank met een gietijzeren onderstel of RSV.

Een hardhouten tuinbank, houten bank heeft enig onderhoud nodig. Berg ze ’s winters droog op voor een langere levensduur. De verschillende hardhout soorten kun je behandelen of niet. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Een teakhouten tuinbank kun je laten vergrijzen door hem onbehandeld te laten maar kun je ook regelmatig schoonmaken en oliën of met een speciale was behandelen waar door je de intense kleur van teak in stand houdt. Voor geoliede houtsoorten geldt dat je dit bij moet houden anders verdwijnt de olielaag en wordt de kleur minder intens en vervaagt.

Kies je voor een tuinbank van hout dan heb je veel keuze als het om het model en de maten gaat:
– Tweezits bank, driezitsbank en zelfs nog groter of een love Seat
– Boombanken in rond, half rond of zeskantig
– Tuinbanken met rugleuning of zonder
– Tuinbank van hardhout in kleur, behandel of onbehandeld
– Materiaal combinaties van hardhout met metaal of RVS

De keuze is reuze bij VariTrad.


Materiaa
l

Een tuinbank hardhout bij VariTrad kan van de volgende houtsoorten gemaakt zijn:

Teak:

zowel onbehandeld als behandeld. Dit is puur persoonlijke smaak. Wil je teakhout laten vergrijzen dan neem je een onbehandelde tuinbank. Wil je dit niet en ga je voor warme uitstraling die teak heeft dan kies je voor een tuinbank die behandeld is en waar je met enige regelmaat onderhoud aan moet plegen door hem te oliën of met was te behandelen.

Eucalyptus:

Deze houtsoort wordt ook overal ter wereld verbouwd. Deze houtsoort leent zich erg goed voor het maken van tuinmeubelen, groeit snel en is daarom goedkoper dan teak. Ook hier geldt kies je voor behandeld of onbehandeld. Het roodbruine hout is duurzaam Eucalyptus hout wordt snel donkergrijs door verwering. Eucalyptus hout vraagt dan ook jaarlijks onderhoud omdat het een laag oliegehalte heeft.

Acacia:

Hiervoor geldt hetzelfde als eucalyptus hardhout. Je kunt het onbehandeld laten, behandelen met olie of was en je kunt een geverfde tuinbank kopen.
De acaciaboom groeit op veel plekken over de hele wereld en is een sterke en milieuvriendelijke optie voor je tuinmeubilair. Door het hout jaarlijks een goede onderhoudsbeurt te geven met een olie of was daarvoor geschikt onderhoudsproduct dan blijft de rijke kleur van het hout behouden en verrijk je de typische en spectaculaire variaties in nerf en kleur, die het hout zo populair maken.

De kenmerken van acacia zijn de fijne nerf, vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen. Het hout heeft van nature een rode gloed, deze kleur van het acaciahout zal na verloop van tijd, door Uv-straling, lichter en warmer worden.

 

Model

Heb je besloten om een hardhouten tuinbank te kopen dan heb je keuze uit verschillende modellen. Kies je voor modern, landelijk, praktisch of nostalgisch.

Of ga je voor een tweezits, driezits, vierzits of ga je voor een love Seat/duozit?  Daarnaast kun je kiezen voor een tuinbank met rugleuning of zonder rugleuning. Ook hebben we banken voor de tuin die een ronde vorm hebben zoals de bananebank die we in onbehandeld teakhout verkopen.

Een inklapbare in de kleur grijs geverfde tuinbank hebben we ook in het assortiment en is praktisch en handig als je weinig ruimte hebt.

En niet te vergeten onze boombanken zowel in rond als half rond te verkrijgen. Ook hier kun je kiezen uit verschillende hardhoutsoorten.

Neem een kijkje en kies op je gemak. Staat de bank die je in gedachten hebt er niet tussen vraag dan vrijblijvend voor advies. We kunnen altijd kijken of we jouw droombank kunnen bemachtigen.

Een hardhouten tuinbank is een sieraad in je tuin of op je terras. Een tuinbank kan een praktisch doel dienen maar kun je uiteraard ook als sierobject in je tuin of voor je huis neerzetten.

Ook leuk om als cadeau weg te geven bij een huwelijk of verjaardag.

Voor iedere tuin, terras, balkon is er een passende tuinbank te koop bij VariTrad.

 

Toepassing

Heb je een keuze kunnen maken dan heb je diverse mogelijkheden om te gaan genieten van je aankoop.

Je zet je tuinbank van hardhout in je tuin, je plaatst hem op een terras of je zet hem voor je huis neer. Op je balkon of op je boot heb je vast ook wel een plekje en anders neem je hem mee naar de camping en zet je hem op het terrein bij je stacaravan of vakantiehuisje.

Voor ieder doel hebben we een geschikt tuinbankje. Je kunt ze zelfs binnen neerzetten in je serre of tuinkamer.

En wat dacht je van winkeliers die een koffieplekje of rustbankje in de winkel hebben staan. Deze ondernemers kiezen ook vaak voor een hardhouten tuinbank of boombank om hun klanten te bedienen.

 

Uitstraling

De uitstraling van hardhout maakt dat steeds meer mensen hiervoor kiezen ondanks het (geringe) onderhoud dat in sommige gevallen jaarlijks terug keert.

Het warme, duurzame uiterlijk van een tuinbank van hardhout is onmiskenbaar en herkenbaar.

Een hardhouten tuinbank die regelmatig onderhouden wordt geeft jarenlang plezier.

Zet hem ieder jaar voor de winter droog weg en behandel de tuinbank zo nodig voordat deze weer aan de elementen blootgesteld wordt.

Er gaat niets boven een tuinbank van hardhout ook prachtig in combinatie met metaal of RVS.

Kies voor teak, eucalyptus of acacia hardhout voor de mooiste hardhouten tuinbank.

Je hebt helemaal een bijzondere tuinbank van hardhout als je kiest voor een combinatie met andere materialen zoals gietijzer of RVS.